Informatie
Producten
- Nozzles
- Hogedrukpompen
- Mobiele buitenkoelers
- Ventilatoren
- Fittings en leidingen
- Onderdelen en accessoires
- Speciale mistsystemen
- Mist kanonnen
Misting technologie
Misting technologie
Door water te persen, door middel van een hogedrukpomp, door onze speciaal ontworpen vernevelingsnozzles, creëren we een mist van ultrafijne waterdruppeltjes met een gemiddelde grootte van minder dan 10 micron.
Koeling principe
Koeling principe
Miljarden kleine waterdruppels absorberen snel de energie (warmte) die in de omgeving aanwezig is en verdampen, waardoor ze waterdamp worden. De energie (warmte) die wordt gebruikt om het water naar waterdamp te veranderen, wordt onttrokken uit de omgeving, waardoor de lucht wordt gekoeld. Verdampingskoeling is verantwoordelijk voor de kilte die u voelt wanneer een briesje op uw huid valt. De lucht verdampt het water op je huid, waarbij je lichaamswarmte de energie levert.
Bevochtiging
Bevochtiging
Materialen en proces
Onze systemen zijn de meest efficiënte oplossing om de juiste vochtigheidsgraad van materialen en processen te behouden. Verschillende niveaus van relatieve vochtigheid bieden voldoende vochtgehalte in alle hygroscopische materialen. Vochtgehalte-eisen variëren sterk van materiaal tot materiaal.
Opslag van tuinbouwgewassen
Vanaf het moment van oogsten en tijdens de hele periode van opslag zijn groenten onderhevig aan ademhaling en transpiratie en dit vanwege hun reservesubstanties en watergehalte. Hoe meer de intensiteit van deze twee natuurlijke processen wordt verminderd, hoe langer de geluidopslag zal zijn en hoe meer verliezen er zullen optreden. Daarom moeten groenten zo snel mogelijk worden verwerkt en vervoerd onder de beste bewaaromstandigheden (optimale temperatuur en luchtvochtigheid voor de betreffende soort).
Relatieve vochtigheid
Relatieve Vochtigheid
Relatieve vochtigheid is de hoeveelheid vocht in de lucht in vergelijking met de hoeveelheid vocht die de lucht bij dezelfde temperatuur kan opnemen. Dit is een cruciale factor bij het bepalen van het koelpotentieel. Hoe lager de relatieve vochtigheid, hoe meer water verdampt kan worden en hoe meer warmte kan worden verwijderd.
Verdampingskoeling kan op de meeste geografische locaties effectief worden gebruikt. Dit komt omdat wanneer de temperatuur overdag hun piek bereikt, de luchtvochtigheid normaal op het laagste punt is.
Onze pompen technologie
Onze pompen technologie
TIJD-versie pompen worden geleverd met een digitale timer waarmee de hoeveelheid mist kan worden geregeld door een timer te programmeren en de duur van de AAN- en UIT-spuitcyclus in te stellen. Dit maakt het mogelijk om een grote hoeveelheid water te besparen zonder verdampingskoeling te verliezen. Tijdens de UIT-cyclus stopt de pomp niet.
Het «BPS» -systeem begint met het recyclen van het water naar een externe tank die een 30 keer efficiëntere pompkoeling biedt dan een standaard HP-pomp. Standaardpompen, indien AAN / UIT geschakeld (door elektrische stroom naar de motor af te snijden), raken zeer snel oververhit, de motorventilator stopt en water koelt de pomp niet af: dit veroorzaakt na enkele weken dramatische problemen met afdichtingen en andere mechanische onderdelen. Onze koelvloeistofpompen uitgerust met BPS zorgen voor een lange levensduur en minder onderhoud, bovendien verhoogt een koud draaiende pomp het koeleffect en de motorprestaties, waardoor energie wordt bespaard.
Stille motoren QES en LSP elektromotor werken stiller en efficiënter, betrouwbaarder en bieden betere prestaties dan zijn voorganger. Dankzij het lage geluidsniveau is deze motor het meest geschikt voor toepassingen waarbij een laag geluidsniveau en een soepele werking een belangrijke rol spelen. Voor de klant betekent dit minder energieverbruik en dus lagere kosten. Bovendien zorgt minder oververhitting voor betere prestaties van motoren bij zware toepassingen.
VFD (VAR) -pompen
VFD (VAR) -pompen
‘VAR’ of ‘VFD’ -functionaliteit is een nieuw geïntegreerd elektronisch beheersysteem. De nieuwe pompserie ‘VAR’ zou het mogelijk maken voor elke specifieke installatie waar het nodig is om verschillende gebieden onafhankelijk te beheren. Het systeem controleert de werkdruk in realtime en houdt deze constant. Het past ook automatisch het vermogen en de pompstroom aan het aantal spuitmonden aan.
Het wordt mogelijk om de oppervlakte op te splitsen in verschillende gebieden die onafhankelijk en automatisch kunnen worden beheerd. Het ‘VAR’-systeem kan ook eventuele fouten in het vernevelingsysteem detecteren en schakelt het indien nodig automatisch uit.
Veiligheidscontroles
Veiligheidscontroles
SSC of “Safety System Control” schakelt de pomp uit als de druk onder de 40 bar daalt, waardoor overstroming door een gebroken slang (mondstukleiding) wordt voorkomen. Het voorkomt ook dat de pomp droog loopt, wat het een betrouwbare oplossing maakt voor veilige 24H-systemen.