Expert in watertechnieken

Serre bevochtiging

serre koeling en bevochtiging 1Vernevelingssystemen worden gebruikt om het juiste klimaat binnen serre van elke dimensie te bekomen.
Vernevelingssystemen (of mistsystemen) spelen een belangrijke rol in de beheersing van het klimaat in de serre. Nevelsystemen worden ook gebruikt met enorme voordelen om de juiste temperatuur en vochtigheid in de omgeving te houden, onder omstandigheden van geforceerde of natuurlijke ventilatie. In de zomer zal de snelle verdamping van de mist de serre koelen vanwege het principe van verdampingskoeling, terwijl het de omgeving bevochtigt in het geval van lage relatieve vochtigheid. Tijdens de winter houdt het systeem de juiste vochtigheidsgraad vast om de uitdroging van de gewassen veroorzaakt door verwarmingssystemen te voorkomen. De omgeving die door ons systeem wordt geproduceerd, is geschikt voor de meest delicate gewassen (bijv. de teelt van jonge zaailingen, de teelt van tropische planten en in bloeiplanten) waar het niet mogelijk is om traditionele spuitmethoden zoals standaard spuiten te gebruiken.
Het mistsysteem werkt op een druk van 1000 PSI (70 Bar) en is ontworpen voor het produceren van waterdruppeltjes kleiner dan 5-10 micron diameter, die door hun dwergachtige afmeting in de lucht blijven hangen en lange tijd het misteffect produceren.
Typisch hebben alle telers het probleem van lage luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Er doen zich ernstige problemen voor als de luchtvochtigheid in de serre onder de 30% RV zakt. Planten zullen lijden en meestal het groeiproces vertragen of stoppen. In veel serre wordt gedurende de zomermaanden niet geteeld totdat de omgevingstemperatuur tot een acceptabel niveau daalt.
 
LAGE KOSTENSYSTEMEN
De lage kost van ons systeem, zijn een belangrijk aspect van verneveling in serre, in vergelijking met andere oplossingen voor de klimaatregeling. Lage energiekosten, eenvoudige en snelle installaties. De systemen kunnen ook geleverd worden in doe-het-zelf kits met snelkoppelingen. Onze systemen zijn ontworpen om te werken met zeer lage kosten en met een minimum aan onderhoud.
 
serre koeling en bevochtiging 2
VOORDELEN
  • Verhoogde algemene productiviteit van de serre
  • Versnelt de groei van planten
  • Houden van constante luchtvochtigheid
  • Lager waterverbruik voor de irrigatie
  • Teelt van een voortplantingsplant in de serre
  • Geschikt voor chemische verspreiding (meststoffen, insecticiden)
  • Minder vocht nodig
  • Het juiste microklimaat in elk seizoen
  • Minder zonwering nodig