Expert in watertechnieken

Supermarkt bevochtiging

supermarkt 1Ons vernevelingssysteem herstelt de optimale waarden van de luchtvochtigheid, blokkeert het uitdrogingsproces en houdt de versheid van voedsel langer in stand
Ons vernevelingssysteem geeft periodiek een ultra lichte watermist direct op het product af, meestal gedurende 1 tot 5 seconden elke 10-15 minuten. Door hun kleine afmetingen verdampen deze kleine waterdruppels zonder te bevochtigen, waardoor vochtigheid en verkoeling in de omgevingslucht behouden blijven, waardoor uitdroging wordt verminderd en het gewicht en de conditie van het product behouden blijft.
uitdroginggewichtsverlies: -95%
 
FRUIT EN GROENTEN
Groenten en fruit bestaan grotendeels uit water. Het verlies van versheid is voornamelijk te wijten aan een snelle uitdroging van het product, na de verdamping van het water. Water verdampt, vanwege een verschil tussen de waarden die het bevat in de groenten en in de omringende lucht. Door middel van een vernevelingssysteem herstelt de luchtvochtigheid in de lucht zijn optimale waarden, waardoor het dehydratatieproces wordt geblokkeerd. Bovendien vermindert een vernevelingsysteem volgens het adiabatische principe de temperaturen en koelt het de producten die aan de tellers worden weergegeven.
 
supermarkt 2
supermarkt 4
supermarkt 3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VISPRODUCTEN
Visproducten worden ook onderhevig aan versheidverlies door uitdroging, omdat ze bestaan uit water van meer dan 70%. Bovendien kan het vernevelingssysteem de verspreiding van geuren in de omliggende gebieden regelen. Een vernevelingssysteem kan eenvoudig worden gemonteerd in een gekoelde displays.
 
supermarkt 5
VLEES
Sommige soorten vlees en vleeswaren zijn ook onderworpen aan uitdroging. Onze mistsystemen kunnen het microklimaat op natuurlijke wijze herstellen. 
Een vernevelingssysteem kan eenvoudig worden gemonteerd in een gekoelde displays.
 
supermarkt 6supermarkt 7
VOORDELEN
  • Uitdrogingsblok
  • Afname van het gewichtsverlies van het product
  • Langere frisheid
  • De temperatuur koelt natuurlijk af
  • Het vergemakkelijkt het rijpingsproces van sommige soorten fruit
  • Het regelt de verspreiding van geuren