Expert in watertechnieken

Tabaksbevochtiging

tabakindustrie 1Er zijn veel problemen geweest tijdens het oogsten, harden, opslaan en verpakken van tabak, waardoor de kwaliteit van het eindproduct werd verminderd en economische verliezen werden veroorzaakt. 
Tabak bevochtigingssystemen met onze vernevelingsunits worden geregeld door elektronische hygrostaten en timers met digitale vochtigheidssensoren die optimale en homogene luchtvochtigheidsniveaus handhaven, zorgen voor beter watergebruik, betere regeling van de relatieve vochtigheid en betere controle bij het beheren van het geharde tabaksblad vochtgehalte. Dit alles resulteert in een betere productkwaliteit en zorgen voor productie-efficiëntie.
tabakindustrie 2
Er zijn geen gasgestookte stoomgeneratoren, luchtcompressoren of verdampingkoelers nodig. Voor de installatie is een elektrische voeding en leidingwater vereist. 
De juiste luchtvochtigheid, meestal tussen 55% en 75% RV biedt als resultaat een betere productkwaliteit met minimale uitvaltijd en productieafval, het vermindert ook het risico van verliezen door manipulatie en te hoge luchtvochtigheid, waardoor de winst stijgt.
VOCHTIGHEID EN TABAKHOEVEELHEDEN
Water is een belangrijk onderdeel van tabaksbladeren. 55% tot 75% relatieve vochtigheid en werk bereiken van 4 tot 6 uur kunnen gemakkelijk worden verkregen om ervoor te zorgen dat bladbevochtiging op natte basis 16% vochtgehalte bereikt.
GEHOMOGENE VOCHTIGHEIDSNIVEAU
Traditionele bevochtigingssystemen kunnen geen homogene vochtigheidsomstandigheden bieden. Vele malen ontdekten we dat bevochtiging ontoereikend was, voornamelijk omdat de unit slechts één bevochtiger had die een beperkt dekkingsgebied bood, met als gevolg een gebrek aan uniforme relatieve vochtigheid die een hoge bevochtiging van het zich in de buurt bevindende product veroorzaakte en vrijwel geen effect had op het product weg van het apparaat.
tabakindustrie 3TABAKVERWERKING EN VOCHTIGHEID
Typische omgevingsomstandigheden vereist voor de meest gebruikelijke tabak verwerkingsfasen liggen typisch tussen 20 en 24 ° C, 55 en 75% RH. Aanbevolen opslagomstandigheden zijn ongeveer 24 ° C met 70 tot 75% RV Zie ook ASHRAE-grafieken over andere fasen van tabaksbehandeling. Tabak reageert in enkele uren op veranderingen in vochtigheid- en temperatuurniveaus, waardoor een betrouwbare vochtigheidsregeling nodig is. Tabaksbladeren, gesneden tabak en papier zijn hygroscopische materialen, ze verliezen hun vochtgehalte als de lucht te droog is en het wordt snel slechter bij extreem hoge luchtvochtigheid.
SIGARETTEN VERVAARDIGEN
Tabak en papier zijn hygroscopische materialen, ze verliezen hun vocht als de lucht te droog is. Droge lucht breekt tabakseigenschappen af, wat resulteert in krimp, broosheid, splitsing en gewichtsverlies. De juiste luchtvochtigheidsgraad voorkomt dat tabak uit sigaretten en papier valt om vast te lopen op sigaretten vervaardigingmachines.
VOORDELEN
  • Voorkomt uitdroging van bladeren
  • Bladeren verliezen geen flexibiliteit waardoor het verwerken eenvoudiger en sneller gaat
  • Bladstekels blijven droog en broos
  • Bladeren verkruimelen niet, het verminderen van verlies en het besparen van winst
  • Vermindert het vastgelopen papier op sigaretten vervaardigingmachines
  • Lage energiesystemen met eenvoudige configuratie en onderhoud
  • Uniforme vochtigheidsniveaus zonder bevochtiging
  • Eenvoudige en betrouwbare RH-controllers
  • Eenvoudige en modulaire installatie van kleine tot grote magazijnen