Expert in watertechnieken

Bevochtiging in textielindustrie

De garens, tot de transformatie in weefsel, moeten hun eigen vocht en dat in de omringende lucht in evenwicht houden. Een gebrek aan vocht in de lucht is onplezierig merkbaar. Niet-geconditioneerde fabrieken of met een ander bevochtigingssysteem komen vaak in productieproblemen tijdens het borduren, weven en spinnen van garens door breuk en hoge statische elektriciteitsniveaus.
textiel industrie 1Het American Institute of Textile Technology ontdekte dat wol, door de relatieve vochtigheid te verhogen van 60 tot 70% tijdens opslag en verwerking, een toename van 15% van de elasticiteit vertoont, waardoor de breuk tijdens de verwerking drastisch vermindert. Het aanpassen van de vochtigheidsgraad met een vernevelingssysteem verhoogt de treksterkte van alle natuurlijke vezels, verwijdert statische elektriciteit, verbetert de verwerkbaarheid van de garens en vezels, regelt de opgehangen resten en verbetert het comfort van werkgebieden.
Water wordt onder druk gespoten door speciale gepatenteerde nozzles die in staat zijn zeer fijne druppeltjes van minder dan 10 micron te produceren, die onmiddellijk door de lucht worden geabsorbeerd zonder oppervlakken en voorwerpen eronder nat te maken. De resultaten zijn aanzienlijk: lage installatiekosten en werking, onmiddellijk effectief.
VOCHTIGHEIDS- EN GAREN-EIGENSCHAPPEN
Water is een belangrijk onderdeel van het garengewicht. Ongeveer 7% van het droge katoengewicht wordt gemaakt met water, in een droog synthetisch garen zoals Nylon is dit 2-3%. Het soortelijk gewicht van wol wordt gemaakt door water tot 18%
STATISCHE ELEKTRICITEIT
Het is in de textielindustrie welbekend dat de relatieve vochtigheid, en dus het vocht herwinning (gehalte) van textielvezels een zeer belangrijke rol speelt bij de vermindering van statische elektriciteit. Vrijwel alle textielvezels hebben, wanneer ze volledig droog zijn, zeer hoge elektrische weerstanden. Naarmate de relatieve vochtigheid echter toeneemt, absorberen de vezels vocht en neemt hun elektrische weerstand af met als gevolg een lagere elektrostatische ladingsopbrengst.
textiel industrie 2
STOFCONTROLE
Water is een belangrijk onderdeel van het garengewicht. Ongeveer 7% van het droge katoengewicht wordt gemaakt met water, in een droog synthetisch garen zoals Nylon is dit 2-3%. Het soortelijk gewicht van wol wordt gemaakt door water tot 18%
EFFECTIEVE OPLOSSING VOOR:
  • Droge neus en ogen, brandende irritatie, pijn
  • Gevaar voor infectie, droge neusgaten zijn erg gevoelig
  • Creëert hoofdpijn na lichte uitdroging
  • Verbetert verdamping en suspensie van oplosmiddelen, verven en lijmen
  • Hoge concentratie stof in de lucht
  • Statische elektriciteit
  • Frequente stilstand van herhaalde storingen