Expert in watertechnieken

Wijnkelder bevochtiging

wijnkerder 1Een lage luchtvochtigheid is de belangrijkste factor die de natuurlijke verdamping van wijn veroorzaakt, met als gevolg verlies aan kwaliteit en geld, niet alleen voor de producttijd en mankracht als gevolg van de consequente hervulling van wijn in vaten. 
Bovendien zijn houten vaten onderhevig aan uitdroging van hun externe plaatstructuur, wat de kwaliteit en efficiëntie tegelijkertijd aantast.
Een vochtigheidsgraad van 80% en 85% maakt het mogelijk het "wijnverlies" drastisch te verminderen .
 
VERMINDERDE VERDAMPING
Onze bevochtigingssystemen lossen op natuurlijke en economische wijze al deze problemen op door de vochtigheid in de wijnkelders te regelen en de temperatuur te handhaven. Het door het systeem vernevelde water gaat door speciale gepatenteerde spuitmonden die in staat zijn om dunne druppeltjes te produceren met een diameter kleiner dan 5-10 micron, die onmiddellijk worden geabsorbeerd door de lucht zonder oppervlakken nat te maken. De resultaten zijn opmerkelijk: vaten worden langer efficiënt gehouden, waardoor de kwaliteit van het hout behouden blijft. Er is een uitstekende productie mogelijk en de natuurlijke verdamping van het product wordt voorkomen. Ze maken een dergelijke kostenbesparing mogelijk dat het systeem de investering binnen enkele maanden terugbetaalt.
 
wijnkerder 2
VOCHTIGHEIDSREGELAARS
Dankzij speciale apparaten zoals thermostaten, hygrostaten en externe timers is het mogelijk om de gewenste omgeving, gedurende de hele dag, onafhankelijk van de externe klimatologische omstandigheden te behouden.
 
VOORDELEN
  • Verhoogde algemene productiviteit
  • Constante luchtvochtigheid
  • Elimineert de uitdroging van vaten
  • Het voorkomt de verdamping van de wijn
  • Lagere kosten van mankracht voor bijvullen
  • Het helpt om de juiste temperatuur te houden
  • Goedkoper in vergelijking met andere oplossingen