Expert in watertechnieken

Serre- koeling en bevochtiging

De voordelen van vernevelingssystemen in serres zijn o.a. het juiste binnenklimaat creëren ongeacht de afmetingen van de serres.
serre koeling en bevochtiging 1
Vernevelingssystemen (of mistsystemen) spelen een belangrijke rol in de beheersing van het klimaat in de serre. Nevelsystemen worden ook gebruikt om de juiste temperatuur en vochtigheid in de omgeving te houden, onder omstandigheden van geforceerde of natuurlijke ventilatie. In de zomer zal de snelle verdamping van de mist de kas koelen vanwege het principe van verdampingskoeling, terwijl het de omgeving bevochtigt in het geval van lage, relatieve vochtigheid. Tijdens de winter houdt het systeem de juiste vochtigheidsgraad vast om de uitdroging van de gewassen veroorzaakt door verwarmingssystemen te voorkomen. De omgeving die door ons systeem wordt geproduceerd, is geschikt voor de meest delicate gewassen (bijv. de teelt van jonge zaailingen, de teelt van tropische planten en in bloeiplanten) waar het niet mogelijk is om traditionele spuitmethoden zoals standaardspuiten te gebruiken. Het mistsysteem werkt op een druk van 1000 PSI (70 Bar) en is ontworpen voor het produceren van waterdruppeltjes kleiner dan 5-10 micron diameter, die voor hun dwergachtige afmeting in de lucht blijven hangen en lange tijd het misteffect produceren.serre koeling en bevochtiging 2
Alle telers hebben het probleem van lage luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Er doen zich ernstige problemen voor als de luchtvochtigheid in de kas onder de 30% RV zakt. Planten zullen lijden en meestal het groeiproces vertragen of stoppen. In veel serres zal tijdens de droge zomermaanden niet geteeld worden tot de omgevingstemperatuur tot een acceptabel niveau daalt.
 
LAGE KOSTENSYSTEMEN 
De zeer lage kosten van onze systemen zijn een belangrijk aspect van verneveling in de serre, in vergelijking met andere oplossingen voor de klimaatregeling. De energiekosten zijn laag. De installaties zijn eenvoudig en kunnen snel gebeuren, aangezien de systemen worden geleverd in verschillende oplossingen of doe-het-zelfkits door de eenvoudige oplossing met snelkoppelingen. Onze systemen zijn ontworpen om te werken met zeer lage kosten en met een minimum aan onderhoud.
 
VOORDELEN
 • Verhoogde algemene productiviteit van de serre 
 • Versnelt de groei van planten 
 • Houden van constante luchtvochtigheid 
 • Lager waterverbruik voor de irrigatie 
 • Teelt van een voortplantingsplant in de serre 
 • Geschikt voor chemische verspreiding (meststoffen, insecticiden) 
 • Minder vocht nodig ? Het juiste microklimaat in elk seizoen 
 serre koeling en bevochtiging 3
Airconditioningsystemen presteren het slechtst op warme zomerdagen, net wanneer ze het hardst nodig zijn. De koelcapaciteit daalt met 14-15% en de stroomtoevoer neemt toe met 31%. Het probleem doet zich voor bij condensors, die de dampen van koelmiddel in vloeistof moeten veranderen, waardoor de lucht door de unit wordt gedwongen en warmte van het koelmiddel wordt geabsorbeerd, waardoor het condenseert. Het toepassen van waternevelsysteem op luchtgekoelde koelmachines kan de efficiëntie verbeteren onder de meeste werkomstandigheden, omdat de waternevel de luchttemperatuur die de condensor binnengaat, zou kunnen verlagen.serre koeling en bevochtiging 4
Bij typische luchtgekoelde koelmachines resulteert een verlaging van de condensorluchttemperatuur van 6 ° C in een verbetering van de efficiëntie van 14% en van 12-30 ° C in ongeveer 25-30%. 
 
VOORDELEN 
 • Luchttemperatuur buiten het toestel verlaagd tot 12 ° C 
 • Energieverbruik daalt maar liefst 30% 
 • Verhoog de efficiëntie van HVAC-units tot 30% ? Lange levensduur 
 • Lage opstart- en bedrijfskosten ? Snelle installatie
 • Minder zonwering nodig Airconditioningsystemen