Expert in watertechnieken

Koeling in de veeteelt

VEETEELT
 
Zowel vogels,  dieren als mensen, zijn gelukkiger en productiever als ze comfortabel zijn. Verneveling vermindert hittestress en verhoogt de productiviteit.
 
Vernevelen biedt een uitkomst tegen hittestress voor alle categorieën pluimvee . Het zal de sterfte drastisch verminderen. Stressvrije slachtkuikens blijven eten en groeien. Kippen produceren meer eieren. Fokkers zijn actiever en produceren eieren van betere kwaliteit. In de varkenswereld neemt door misting de eetlust van de kraamzeugen toe, wat de melkproductie verbetert. Dit verhoogt op zijn beurt het draaggewicht bij het spenen, vergroot de omvang van toekomstige worpen en zorgt ervoor dat de zeug sneller terug in de warmte kan. Koele omstandigheden verhogen het libido en het aantal zaadcellen, evenals de seksuele ontwikkeling. Vee is ook onderhevig aan hittestress.                  Deze aandoening kan van invloed zijn op de melkpveeteelt 7roductie, gewichtstoename en de fokcyclus.  Verneveling maakt er een productieve koe van. Moeder natuur heeft een onaangename manier om mensen en paarden te vertellen dat ze langzamer gaan werken in extreme hitte, en als die waarschuwingen te lang genegeerd worden, kan er een ramp ontstaan. Maar paardenraces en shows worden bij alle weersomstandigheden gehouden, en als we willen dat onze paarden hun best doen terwijl ze concurreren in de hitte, dan moeten we ons best doen om ze te conditioneren en te acclimatiseren om hoge temperaturen te weerstaan.
melkproductie: +4 + 13%vogelverlies: -99%melkgehalte: +4 kg / dag
 
DROGE OMGEVING
Het systeem koelt de bewoners zonder een natte omgeving te creëren. 
MINIMALE BEDRIJFSKOSTENveeteelt 1
Eenvoudige installatie, minimaal onderhoud en een laag energieverbruik. Er zijn veel bewezen kosteneffectieve toepassingen voor verdampingskoeling, waardoor het de voorkeur draagt. De installatie- en bedrijfskosten van vernevelingsystemen kunnen veel lager zijn dan bij traditionele airconditioning.
Vergelijking met fasewisseling (standaard) airconditioning 
Minder duur om te installeren 
De geschatte kosten voor de installatie zijn 1/8 tot 1/2 van de kosten voor een airconditioning. 
Minder duur in gebruik
Geschatte operationele kosten zijn 1/4 van traditioneel gekoelde lucht. Het stroomverbruik is beperkt tot de ventilator en de waterpomp ten opzichte van compressoren, pompen en blazers. 
 
veeteelt 2
Frisse lucht
De constante luchtstroom door het gebouw verfrist de lucht in het gebouw.veeteelt 3
 
VOORDELEN
  • Verhoogt de productie van eieren, melk en vlees
  • Vermindert dierlijke hittestress
  • Vermindert het water- en energieverbruik
  • Verlengt broedperiode en groeipercentage
  • Resultaten in een schonere, drogere omgeving
  • Stofonderdrukking en geurbeheersing
  •  veeteelt 4 
  • veeteelt 5veeteelt 6