Serre bevochtiging

serre koeling en bevochtiging 1
 
Vernevelingssystemen worden gebruikt om het juiste klimaat binnen serre van elke dimensie te bekomen.
Vernevelingssystemen (of mistsystemen) spelen een belangrijke rol in de beheersing van het klimaat in de serre. Nevelsystemen worden ook gebruikt met enorme voordelen om de juiste temperatuur en vochtigheid in de omgeving te houden, onder omstandigheden van geforceerde of natuurlijke ventilatie. In de zomer zal de snelle verdamping van de mist de serre koelen vanwege het principe van verdampingskoeling, terwijl het de omgeving bevochtigt in het geval van lage relatieve vochtigheid. Tijdens de winter houdt het systeem de juiste vochtigheidsgraad vast om de uitdroging van de gewassen veroorzaakt door verwarmingssystemen te voorkomen. De omgeving die door ons systeem wordt geproduceerd, is geschikt voor de meest delicate gewassen (bijv. de teelt van jonge zaailingen, de teelt van tropische planten en in bloeiplanten) waar het niet mogelijk is om traditionele spuitmethoden zoals standaard spuiten te gebruiken.
Het mistsysteem werkt op een druk van 1000 PSI (70 Bar) en is ontworpen voor het produceren van waterdruppeltjes kleiner dan 5-10 micron diameter, die door hun dwergachtige afmeting in de lucht blijven hangen en lange tijd het misteffect produceren.
Typisch hebben alle telers het probleem van lage luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Er doen zich ernstige problemen voor als de luchtvochtigheid in de serre onder de 30% RV zakt. Planten zullen lijden en meestal het groeiproces vertragen of stoppen. In veel serre wordt gedurende de zomermaanden niet geteeld totdat de omgevingstemperatuur tot een acceptabel niveau daalt.
 
LAGE KOSTENSYSTEMEN
De lage kost van ons systeem, zijn een belangrijk aspect van verneveling in serre, in vergelijking met andere oplossingen voor de klimaatregeling. Lage energiekosten, eenvoudige en snelle installaties. De systemen kunnen ook geleverd worden in doe-het-zelf kits met snelkoppelingen. Onze systemen zijn ontworpen om te werken met zeer lage kosten en met een minimum aan onderhoud.
 
serre koeling en bevochtiging 2
VOORDELEN
 • Verhoogde algemene productiviteit van de serre
 • Versnelt de groei van planten
 • Houden van constante luchtvochtigheid
 • Lager waterverbruik voor de irrigatie
 • Teelt van een voortplantingsplant in de serre
 • Geschikt voor chemische verspreiding (meststoffen, insecticiden)
 • Minder vocht nodig
 • Het juiste microklimaat in elk seizoen
 • Minder zonwering nodig 

Wijnkelder bevochtiging

wijnkerder 1
 
Een lage luchtvochtigheid is de belangrijkste factor die de natuurlijke verdamping van wijn veroorzaakt, met als gevolg verlies aan kwaliteit en geld, niet alleen voor de producttijd en mankracht als gevolg van de consequente hervulling van wijn in vaten. 
Bovendien zijn houten vaten onderhevig aan uitdroging van hun externe plaatstructuur, wat de kwaliteit en efficiëntie tegelijkertijd aantast.
Een vochtigheidsgraad van 80% en 85% maakt het mogelijk het “wijnverlies” drastisch te verminderen .
 
VERMINDERDE VERDAMPING
Onze bevochtigingssystemen lossen op natuurlijke en economische wijze al deze problemen op door de vochtigheid in de wijnkelders te regelen en de temperatuur te handhaven. Het door het systeem vernevelde water gaat door speciale gepatenteerde spuitmonden die in staat zijn om dunne druppeltjes te produceren met een diameter kleiner dan 5-10 micron, die onmiddellijk worden geabsorbeerd door de lucht zonder oppervlakken nat te maken. De resultaten zijn opmerkelijk: vaten worden langer efficiënt gehouden, waardoor de kwaliteit van het hout behouden blijft. Er is een uitstekende productie mogelijk en de natuurlijke verdamping van het product wordt voorkomen. Ze maken een dergelijke kostenbesparing mogelijk dat het systeem de investering binnen enkele maanden terugbetaalt.
 
wijnkerder 2
VOCHTIGHEIDSREGELAARS
Dankzij speciale apparaten zoals thermostaten, hygrostaten en externe timers is het mogelijk om de gewenste omgeving, gedurende de hele dag, onafhankelijk van de externe klimatologische omstandigheden te behouden.
 
VOORDELEN
 • Verhoogde algemene productiviteit
 • Constante luchtvochtigheid
 • Elimineert de uitdroging van vaten
 • Het voorkomt de verdamping van de wijn
 • Lagere kosten van mankracht voor bijvullen
 • Het helpt om de juiste temperatuur te houden
 • Goedkoper in vergelijking met andere oplossingen 

Supermarkt bevochtiging

supermarkt 1
 
Ons vernevelingssysteem herstelt de optimale waarden van de luchtvochtigheid, blokkeert het uitdrogingsproces en houdt de versheid van voedsel langer in stand
Ons vernevelingssysteem geeft periodiek een ultra lichte watermist direct op het product af, meestal gedurende 1 tot 5 seconden elke 10-15 minuten. Door hun kleine afmetingen verdampen deze kleine waterdruppels zonder te bevochtigen, waardoor vochtigheid en verkoeling in de omgevingslucht behouden blijven, waardoor uitdroging wordt verminderd en het gewicht en de conditie van het product behouden blijft.
uitdroginggewichtsverlies: -95%
 
FRUIT EN GROENTEN
Groenten en fruit bestaan grotendeels uit water. Het verlies van versheid is voornamelijk te wijten aan een snelle uitdroging van het product, na de verdamping van het water. Water verdampt, vanwege een verschil tussen de waarden die het bevat in de groenten en in de omringende lucht. Door middel van een vernevelingssysteem herstelt de luchtvochtigheid in de lucht zijn optimale waarden, waardoor het dehydratatieproces wordt geblokkeerd. Bovendien vermindert een vernevelingsysteem volgens het adiabatische principe de temperaturen en koelt het de producten die aan de tellers worden weergegeven.
 
supermarkt 2
supermarkt 4
supermarkt 3
 
 
VISPRODUCTEN
Visproducten worden ook onderhevig aan versheidverlies door uitdroging, omdat ze bestaan uit water van meer dan 70%. Bovendien kan het vernevelingssysteem de verspreiding van geuren in de omliggende gebieden regelen. Een vernevelingssysteem kan eenvoudig worden gemonteerd in een gekoelde displays.
 
supermarkt 5
VLEES
Sommige soorten vlees en vleeswaren zijn ook onderworpen aan uitdroging. Onze mistsystemen kunnen het microklimaat op natuurlijke wijze herstellen. 
Een vernevelingssysteem kan eenvoudig worden gemonteerd in een gekoelde displays.
 
supermarkt 6supermarkt 7
VOORDELEN
 • Uitdrogingsblok
 • Afname van het gewichtsverlies van het product
 • Langere frisheid
 • De temperatuur koelt natuurlijk af
 • Het vergemakkelijkt het rijpingsproces van sommige soorten fruit
 • Het regelt de verspreiding van geuren 

Gekoelde opslagbevochtiging

gekoelde opslag 1
 
Ons vernevelingssysteem herstelt, tot optimale waarden de vochtigheidsgraad in koelcellen en gekoelde magazijnen. Waardoor het dehydratatieproces wordt geblokkeerd, waardoor de versheid van voedsel langer behouden blijft.
Ons vernevelingssysteem geeft periodiek een ultralichte watermist af. Door hun kleine afmetingen verdampen deze kleine waterdruppels zonder te bevochtigen, waardoor vochtigheid en verkoeling in de omgevingslucht behouden blijft. Waardoor uitdroging wordt verminderd en het gewicht en de conditie van het product behouden blijft.
 
FRUIT EN GROENTEN
gekoelde opslag 3gekoelde opslag 4
Groenten en fruit bestaan grotendeels uit water. Het verlies van versheid is voornamelijk te wijten aan een snelle uitdroging van het product, na de verdamping van het water. Water verdampt, vanwege een verschil tussen de waarden die het bevat in de groenten en in de omringende lucht. Door middel van een vernevelingssysteem herstelt de luchtvochtigheid in de lucht zijn optimale waarden, waardoor het dehydratatieproces wordt geblokkeerd.
 
 VISPRODUCTEN
Visproducten worden ook onderhevig aan versheidsverlies door uitdroging, omdat ze bestaan uit water van meer dan 70%.
 
VLEES

gekoelde opslag 2

Vlees is ook onderhevig aan uitdroging: onze vernevelingssystemen kunnen hun geschikte speciale microklimaat op natuurlijke wijze herstellen, zodat ze behouden blijven. Een vernevelingssysteem kan eenvoudig in koude ruimtes worden gemonteerd.
gewichtsverlies: -95%langere frisheid verminderde uitdroging gewichtsverlies: -95% 
 
gekoelde opslag 5
VOORDELEN
 • Uitdrogingsblok
 • Afname van het gewichtsverlies van het product
 • Langere frisheid
 • Het regelt de verspreiding van geuren

Bevochtiging in textielindustrie

De garens, tot de transformatie in weefsel, moeten hun eigen vocht en dat in de omringende lucht in evenwicht houden. Een gebrek aan vocht in de lucht is onplezierig merkbaar. Niet-geconditioneerde fabrieken of met een ander bevochtigingssysteem komen vaak in productieproblemen tijdens het borduren, weven en spinnen van garens door breuk en hoge statische elektriciteitsniveaus.
 
textiel industrie 1
 
Het American Institute of Textile Technology ontdekte dat wol, door de relatieve vochtigheid te verhogen van 60 tot 70% tijdens opslag en verwerking, een toename van 15% van de elasticiteit vertoont, waardoor de breuk tijdens de verwerking drastisch vermindert. Het aanpassen van de vochtigheidsgraad met een vernevelingssysteem verhoogt de treksterkte van alle natuurlijke vezels, verwijdert statische elektriciteit, verbetert de verwerkbaarheid van de garens en vezels, regelt de opgehangen resten en verbetert het comfort van werkgebieden.
Water wordt onder druk gespoten door speciale gepatenteerde nozzles die in staat zijn zeer fijne druppeltjes van minder dan 10 micron te produceren, die onmiddellijk door de lucht worden geabsorbeerd zonder oppervlakken en voorwerpen eronder nat te maken. De resultaten zijn aanzienlijk: lage installatiekosten en werking, onmiddellijk effectief.
 
VOCHTIGHEIDS- EN GAREN-EIGENSCHAPPEN
Water is een belangrijk onderdeel van het garengewicht. Ongeveer 7% van het droge katoengewicht wordt gemaakt met water, in een droog synthetisch garen zoals Nylon is dit 2-3%. Het soortelijk gewicht van wol wordt gemaakt door water tot 18%
 
STATISCHE ELEKTRICITEIT
Het is in de textielindustrie welbekend dat de relatieve vochtigheid, en dus het vocht herwinning (gehalte) van textielvezels een zeer belangrijke rol speelt bij de vermindering van statische elektriciteit. Vrijwel alle textielvezels hebben, wanneer ze volledig droog zijn, zeer hoge elektrische weerstanden. Naarmate de relatieve vochtigheid echter toeneemt, absorberen de vezels vocht en neemt hun elektrische weerstand af met als gevolg een lagere elektrostatische ladingsopbrengst.
textiel industrie 2
STOFCONTROLE
Water is een belangrijk onderdeel van het garengewicht. Ongeveer 7% van het droge katoengewicht wordt gemaakt met water, in een droog synthetisch garen zoals Nylon is dit 2-3%. Het soortelijk gewicht van wol wordt gemaakt door water tot 18%
 
EFFECTIEVE OPLOSSING VOOR:
 • Droge neus en ogen, brandende irritatie, pijn
 • Gevaar voor infectie, droge neusgaten zijn erg gevoelig
 • Creëert hoofdpijn na lichte uitdroging
 • Verbetert verdamping en suspensie van oplosmiddelen, verven en lijmen
 • Hoge concentratie stof in de lucht
 • Statische elektriciteit
 • Frequente stilstand van herhaalde storingen 

Papier- en persindustrie bevochtiging

papier 1
 
Papierproductie en opslag, hebben baat bij omgevingscontrole.
De op papier gebaseerde producten winnen en verliezen snel vocht: om deze reden is een goed gestabiliseerde vochtigheidsgraad cruciaal om een uitstekend eindproduct van constante kwaliteit te verkrijgen. Een goede vochtigheidsgraad is erg belangrijk voor het hele afdrukproces. Voor wat betreft papier, karton en andere op cellulose gebaseerde producten, is het beste klimaat 20 – 21 ° C en een relatieve vochtigheid van 50% naar 55%.
 
VOCHTIGHEID IN WINTERMAANDEN
Verwarming en warmte die door machines zelf wordt geproduceerd, creëren in de wintermaanden voornamelijk kritische vochtigheidsniveaus in het milieu en bijgevolg ernstige complicaties in het productieproces.
 
papier 2
VOORDELEN
 • Verhoogde uitvoersnelheid
 • Verwijdering van statische elektriciteit
 • Minimalisatie van restjes en uitvaltijd
 • Minder krullen en vervormingen
 • Verbetering van het vouwmechanisme van kwaliteit
 • Verbetering van de flexibiliteit en dimensionale stabiliteit
 • Betere inktoverdracht
 • Stofreductie 

Bevochtiging in de houtindustrie

houtindustrie 1
 
Houtproductie, zoals de opslag ervan, heeft baat bij omgevingscontrole.
Hout is een hygroscopisch materiaal dat water absorbeert of afgeeft, afhankelijk van de relatieve vochtigheid. In omstandigheden met hoge relatieve vochtigheid absorbeert hout vocht, tot hetzelfde niveau van de omringende lucht wordt bereikt. Tijdens 2 / 3e van het jaar is de relatieve vochtigheid onvoldoende voor productie- en lak processen.
 
HOUTVEZEL VOCHTNIVEAUS
Vernevelingssystemen behouden het juiste vochtgehalte in de houtvezels en verminderen efficiënt veel van de kwaliteitsproblemen die verband houden met houtbewerking, en voorkomen: krimp, zwelling, vervormingen, splijten en scheuren. Deze situaties worden veroorzaakt door verschillende vochtigheidswaarden, vernis diffusieproblemen, statische elektriciteit en stof.
Een relatieve vochtigheid in de maat van 50-55% RV is van groot belang:
 
houtindustrie 2
VOORDELEN
 • De afmetingen van hout houden vast
 • Het productieproces is efficiënter
 • Verhoging van de verwerkingssnelheid
 • Verhoging van de standtijd
 • Kortere productie stopt
 • Stofreductie

Tabaksbevochtiging

tabakindustrie 1
 
Er zijn veel problemen geweest tijdens het oogsten, harden, opslaan en verpakken van tabak, waardoor de kwaliteit van het eindproduct werd verminderd en economische verliezen werden veroorzaakt. 
Tabak bevochtigingssystemen met onze vernevelingsunits worden geregeld door elektronische hygrostaten en timers met digitale vochtigheidssensoren die optimale en homogene luchtvochtigheidsniveaus handhaven, zorgen voor beter watergebruik, betere regeling van de relatieve vochtigheid en betere controle bij het beheren van het geharde tabaksblad vochtgehalte. Dit alles resulteert in een betere productkwaliteit en zorgen voor productie-efficiëntie.
 
tabakindustrie 2
 
 
Er zijn geen gasgestookte stoomgeneratoren, luchtcompressoren of verdampingkoelers nodig. Voor de installatie is een elektrische voeding en leidingwater vereist. 
De juiste luchtvochtigheid, meestal tussen 55% en 75% RV biedt als resultaat een betere productkwaliteit met minimale uitvaltijd en productieafval, het vermindert ook het risico van verliezen door manipulatie en te hoge luchtvochtigheid, waardoor de winst stijgt.
 
VOCHTIGHEID EN TABAKHOEVEELHEDEN
Water is een belangrijk onderdeel van tabaksbladeren. 55% tot 75% relatieve vochtigheid en werk bereiken van 4 tot 6 uur kunnen gemakkelijk worden verkregen om ervoor te zorgen dat bladbevochtiging op natte basis 16% vochtgehalte bereikt.
 
GEHOMOGENE VOCHTIGHEIDSNIVEAU
Traditionele bevochtigingssystemen kunnen geen homogene vochtigheidsomstandigheden bieden. Vele malen ontdekten we dat bevochtiging ontoereikend was, voornamelijk omdat de unit slechts één bevochtiger had die een beperkt dekkingsgebied bood, met als gevolg een gebrek aan uniforme relatieve vochtigheid die een hoge bevochtiging van het zich in de buurt bevindende product veroorzaakte en vrijwel geen effect had op het product weg van het apparaat.
tabakindustrie 3
TABAKVERWERKING EN VOCHTIGHEID
Typische omgevingsomstandigheden vereist voor de meest gebruikelijke tabak verwerkingsfasen liggen typisch tussen 20 en 24 ° C, 55 en 75% RH. Aanbevolen opslagomstandigheden zijn ongeveer 24 ° C met 70 tot 75% RV Zie ook ASHRAE-grafieken over andere fasen van tabaksbehandeling. Tabak reageert in enkele uren op veranderingen in vochtigheid- en temperatuurniveaus, waardoor een betrouwbare vochtigheidsregeling nodig is. Tabaksbladeren, gesneden tabak en papier zijn hygroscopische materialen, ze verliezen hun vochtgehalte als de lucht te droog is en het wordt snel slechter bij extreem hoge luchtvochtigheid.
 
SIGARETTEN VERVAARDIGEN
Tabak en papier zijn hygroscopische materialen, ze verliezen hun vocht als de lucht te droog is. Droge lucht breekt tabakseigenschappen af, wat resulteert in krimp, broosheid, splitsing en gewichtsverlies. De juiste luchtvochtigheidsgraad voorkomt dat tabak uit sigaretten en papier valt om vast te lopen op sigaretten vervaardigingmachines.
VOORDELEN
 • Voorkomt uitdroging van bladeren
 • Bladeren verliezen geen flexibiliteit waardoor het verwerken eenvoudiger en sneller gaat
 • Bladstekels blijven droog en broos
 • Bladeren verkruimelen niet, het verminderen van verlies en het besparen van winst
 • Vermindert het vastgelopen papier op sigaretten vervaardigingmachines
 • Lage energiesystemen met eenvoudige configuratie en onderhoud
 • Uniforme vochtigheidsniveaus zonder bevochtiging
 • Eenvoudige en betrouwbare RH-controllers
 • Eenvoudige en modulaire installatie van kleine tot grote magazijnen 

Theater en Opera bevochtiging

theater 1
 
Droge lucht in een theater is ongemakkelijk voor zangers, acteurs en publiek.
Er moet een “comfort zone” -vochtigheidsniveau worden bereikt om uitdroging van de mond en andere vocale ergernissen tijdens live optredens te voorkomen. Naast het algehele comfort van de omgeving, helpt een theater vernevelingssysteem, dat het stof in de lucht vermindert welke hinderlijk kan zijn voor acteurs, dansers en zangers.
 
ALGEMEEN COMFORT 
adequate luchtvochtigheid maakt het milieu comfortabeler en beschermt de luchtwegen zodat acteurs, zangers, dansers en musici zich goed voelen op hun werkplek. 
 
DE JUISTE LUCHTKWALITEIT
Het creëren van de juiste omgeving is een rigoureus proces. Sproeiers mogen niet zichtbaar zijn en resterende waterdruppels moeten worden vermeden. Omdat elk theater uniek is, werken we samen met de managers om de beste luchtvochtigheid voor het publiek, de artiesten en de beheerders te behouden.
 
theater 2
EFFECTIEVE OPLOSSING VOOR:
 • Zwakke en onduidelijke stemmen
 • Droge neus, mond en ogen, branderige irritatie, pijn
 • Hoge concentratie stof in de lucht
 • Het juiste vochtgehalte behouden in houten vloeren en meubels