Commerciële koeling

Naamloos 5

Wanneer de temperatuur oploopt tot 30 ° C en hoger, worden patio’s, horecaterrassen, buitenbars en partytenten onaantrekkelijk voor de gebruikers, met als gevolg inkomstenverlies voor de uitbater. Ons vernevelingsysteem met een vernevelinglijn of ventilatoren of in combinatie van beide, kan die ruimte veranderen in een comfortabel en winstgevend toevluchtsoord. Onze vernevelingsystemen zijn een eenvoudige, goedkope en aantrekkelijke manier om de temperatuur met 10-12 ° C buiten en binnen te verlagen zonder te bevochtigen.

Koelprincipe

Verdampingskoeling is verantwoordelijk voor de kilte die u voelt wanneer een briesje op uw huid valt. De lucht verdampt het water op je huid, waarbij je lichaamswarmte de energie levert. Door water te persen, door middel van een hogedrukpomp met onze speciaal ontworpen vernevelingnozzles, creëren we een mist gemaakt door ultrafijne waterdruppeltjes met een gemiddelde grootte van minder dan 10 micron. Deze kleine waterdruppels absorberen snel de energie (warmte) die in de omgeving aanwezig is en verdampen, waardoor ze waterdamp worden. De energie (warmte) die wordt gebruikt om het water naar waterdamp te veranderen is een reactie op de omgeving, waardoor de lucht wordt gekoeld.

Naamloos 6

Voordelen
 • Verlaagt de temperatuur
 • Reduceert vliegende insecten
 • Volledig uitbreidbaar
 • Absorbeert stof en pollen
 • Speciale effecten

Industriële koeling

Vernevelingssystemen worden geïnstalleerd in grote binnenruimtes met enorme voordelen t.o.v. airconditioning , zoals een verminderd energieverbruik.

Naamloos 7

Industriële koeling creëert een veiligere en productievere werkomgeving. Verkoelde werknemers, apparatuur en processen kunnen leiden tot gelukkigere werknemers en grotere winsten. Dit is veiliger en productiever. Koelere machines gaan langer mee en kunnen meer produceren. Veel processen, die moeten worden gekoeld, kunnen worden versneld met behulp van mistkoeling. Airconditioning van grote industriële magazijnen, inclusief diegene die moeten werken met open deuren en ramen, was tot nu toe onmogelijk met conventionele systemen. Tegenwoordig zijn vernevelingssystemen echter ideaal voor het koelen van grote oppervlakken (industriële loodsen, garages, werkplaatsen) of voor het afvoeren van hoge warmte-emissies van industriële processen (gieterijen, machines). Het koelingseffect kan ook worden gecombineerd met vochtigheidsregeling om de productiviteit in specifieke industrieën (papier, hout, textiel) te verhogen.

Water wordt onder druk gespoten door speciale gepatenteerde nozzles, die in staat zijn zeer fijne druppeltjes van minder dan 10 micron te produceren. Die worden onmiddellijk door de lucht geabsorbeerd zonder oppervlakten en voorwerpen eronder nat te maken. De resultaten zijn aanzienlijk: lage installatiekosten en energie verbruik, onmiddellijk koelingeffect. De mogelijkheden zijn breed: van installatie in een afgesloten omgeving tot installatie in een halfopen en open omgeving.

Naamloos 8
Minimale kosten

Een belangrijk aspect van vernevelingssystemen zijn de zeer beperkte kosten in vergelijking met traditionele industriële airconditioning. De installatie is gemakkelijk en snel te plaatsen, omdat systemen worden geleverd in een modulaire kit, met polyamide-slangen en snelkoppelingen. De vernevelingssystemen zijn ontworpen om te werken tegen lage bedrijfskosten en vereisen minimale onderhoudsvereisten.

Voordelen
 • Verhoog de algehele productiviteit van uw personeel
 • Airconditioning in gelokaliseerde gebieden van belang
 • Beheersing van stof, gassen, dampen en andere schadelijke emissies
 • Onmiddellijke temperatuurverlaging
 • Installatiekosten verminderd met 75%
 • Aanzienlijke energiebesparingen
 • Eenvoudig en goedkoop onderhoud
 • Minder hittestress

Residentiële koeling

residentiele koeling 1 2

Veel mensen kunnen tijdens de hitte in de zomer niet van hun patio of erf genieten. Huisdieren en planten lijden door intense hitte. Klanten zeggen dat hun levensstijl volledig is veranderd door buitenkoeling (vernevelingssysteem). Ze zijn niet langer “opgesloten” in hun huizen. Huisdieren en planten zijn gezonder. Nu kan je het hele jaar door van het buitenleven genieten. Onze vernevelingssystemen zijn een eenvoudige, goedkope en aantrekkelijke manier om de temperatuur met 10-12 ° C buiten en binnen te verlagen zonder te bevochtigen.

Koelprincipe

Verdampingskoeling is verantwoordelijk voor de kilte die u voelt, wanneer een briesje op uw huid valt. De lucht verdampt het water op je huid, waarbij je lichaamswarmte de energie levert. Door water te persen, door middel van een hogedrukpomp met onze speciaal ontworpen vernevelingsnozzles, creëren we een mist gemaakt door ultrafijne waterdruppeltjes met een gemiddelde grootte van minder dan 10 micron. Deze kleine waterdruppels absorberen snel de energie (warmte) die in de omgeving aanwezig is en verdampen, waardoor ze waterdamp worden. De energie (warmte) die wordt gebruikt om het water naar waterdamp te veranderen is een reactie op de omgeving, waardoor de lucht wordt gekoeld.

residentiele koeling 2
Voordelen
 • Verlaagt de temperatuur
 • Reduceert vliegende insecten
 • Volledig uitbreidbaar
 • Absorbeert stof en pollen
 • Speciale effecten

Koeling in de veeteelt

Zowel vogels,  dieren als mensen, zijn gelukkiger en productiever als ze comfortabel zijn. Verneveling vermindert hittestress en verhoogt de productiviteit.
 
Vernevelen biedt een uitkomst tegen hittestress voor alle categorieën pluimvee . Het zal de sterfte drastisch verminderen. Stressvrije slachtkuikens blijven eten en groeien. Kippen produceren meer eieren. Fokkers zijn actiever en produceren eieren van betere kwaliteit. In de varkenswereld neemt door misting de eetlust van de kraamzeugen toe, wat de melkproductie verbetert. Dit verhoogt op zijn beurt het draaggewicht bij het spenen, vergroot de omvang van toekomstige worpen en zorgt ervoor dat de zeug sneller terug in de warmte kan. Koele omstandigheden verhogen het libido en het aantal zaadcellen, evenals de seksuele ontwikkeling. Vee is ook onderhevig aan hittestress.         
veeteelt 7        
 Deze aandoening kan van invloed zijn op de melkproductie, gewichtstoename en de fokcyclus.  Verneveling maakt er een productieve koe van. Moeder natuur heeft een onaangename manier om mensen en paarden te vertellen dat ze langzamer gaan werken in extreme hitte, en als die waarschuwingen te lang genegeerd worden, kan er een ramp ontstaan. Maar paardenraces en shows worden bij alle weersomstandigheden gehouden, en als we willen dat onze paarden hun best doen terwijl ze concurreren in de hitte, dan moeten we ons best doen om ze te conditioneren en te acclimatiseren om hoge temperaturen te weerstaan.
melkproductie: +4 + 13%vogelverlies: -99%melkgehalte: +4 kg / dag
 
DROGE OMGEVING
Het systeem koelt de bewoners zonder een natte omgeving te creëren. 
 
MINIMALE BEDRIJFSKOSTEN
veeteelt 1
Eenvoudige installatie, minimaal onderhoud en een laag energieverbruik. Er zijn veel bewezen kosteneffectieve toepassingen voor verdampingskoeling, waardoor het de voorkeur draagt. De installatie- en bedrijfskosten van vernevelingsystemen kunnen veel lager zijn dan bij traditionele airconditioning.
Vergelijking met fasewisseling (standaard) airconditioning 
Minder duur om te installeren 
De geschatte kosten voor de installatie zijn 1/8 tot 1/2 van de kosten voor een airconditioning. 
Minder duur in gebruik
Geschatte operationele kosten zijn 1/4 van traditioneel gekoelde lucht. Het stroomverbruik is beperkt tot de ventilator en de waterpomp ten opzichte van compressoren, pompen en blazers. 
 
veeteelt 2
Frisse lucht
De constante luchtstroom door het gebouw verfrist de lucht in het gebouw.veeteelt 3
 
VOORDELEN
 • Verhoogt de productie van eieren, melk en vlees
 • Vermindert dierlijke hittestress
 • Vermindert het water- en energieverbruik
 • Verlengt broedperiode en groeipercentage
 • Resultaten in een schonere, drogere omgeving
 • Stofonderdrukking en geurbeheersing

 veeteelt 4

veeteelt 5

veeteelt 6

Serre- koeling en bevochtiging

De voordelen van vernevelingssystemen in serres zijn o.a. het juiste binnenklimaat creëren ongeacht de afmetingen van de serres.
serre koeling en bevochtiging 1
 
Vernevelingssystemen (of mistsystemen) spelen een belangrijke rol in de beheersing van het klimaat in de serre. Nevelsystemen worden ook gebruikt om de juiste temperatuur en vochtigheid in de omgeving te houden, onder omstandigheden van geforceerde of natuurlijke ventilatie. In de zomer zal de snelle verdamping van de mist de serre koelen vanwege het principe van verdampingskoeling, terwijl het de omgeving bevochtigt in het geval van lage, relatieve vochtigheid. Tijdens de winter houdt het systeem de juiste vochtigheidsgraad vast om de uitdroging van de gewassen veroorzaakt door verwarmingssystemen te voorkomen. De omgeving die door ons systeem wordt geproduceerd, is geschikt voor de meest delicate gewassen (bijv. de teelt van jonge zaailingen, de teelt van tropische planten en in bloeiplanten) waar het niet mogelijk is om traditionele spuitmethoden zoals standaardspuiten te gebruiken. Het mistsysteem werkt op een druk van 1000 PSI (70 Bar) en is ontworpen voor het produceren van waterdruppeltjes kleiner dan 5-10 micron diameter, die voor hun dwergachtige afmeting in de lucht blijven hangen en lange tijd het misteffect produceren.
 
 
serre koeling en bevochtiging 2
 
Alle telers hebben het probleem van lage luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Er doen zich ernstige problemen voor als de luchtvochtigheid in de serre onder de 30% RV zakt. Planten zullen lijden en meestal het groeiproces vertragen of stoppen. In veel serres zal tijdens de droge zomermaanden niet geteeld worden tot de omgevingstemperatuur tot een acceptabel niveau daalt.
 
LAGE KOSTENSYSTEMEN 
De zeer lage kosten van onze systemen zijn een belangrijk aspect van verneveling in de serre, in vergelijking met andere oplossingen voor de klimaatregeling. De energiekosten zijn laag. De installaties zijn eenvoudig en kunnen snel gebeuren, aangezien de systemen worden geleverd in verschillende oplossingen of doe-het-zelfkits door de eenvoudige oplossing met snelkoppelingen. Onze systemen zijn ontworpen om te werken met zeer lage kosten en met een minimum aan onderhoud.
 
VOORDELEN
 • Verhoogde algemene productiviteit van de serre 
 • Versnelt de groei van planten 
 • Houden van constante luchtvochtigheid 
 • Lager waterverbruik voor de irrigatie 
 • Teelt van een voortplantingsplant in de serre 
 • Geschikt voor chemische verspreiding (meststoffen, insecticiden) 
 • Minder vocht nodig ? Het juiste microklimaat in elk seizoen 
 serre koeling en bevochtiging 3
 
Airconditioningsystemen presteren het slechtst op warme zomerdagen, net wanneer ze het hardst nodig zijn. De koelcapaciteit daalt met 14-15% en de stroomtoevoer neemt toe met 31%. Het probleem doet zich voor bij condensors, die de dampen van koelmiddel in vloeistof moeten veranderen, waardoor de lucht door de unit wordt gedwongen en warmte van het koelmiddel wordt geabsorbeerd, waardoor het condenseert. Het toepassen van waternevelsysteem op luchtgekoelde koelmachines kan de efficiëntie verbeteren onder de meeste werkomstandigheden, omdat de waternevel de luchttemperatuur die de condensor binnengaat, zou kunnen verlagen.
 
serre koeling en bevochtiging 4
 
Bij typische luchtgekoelde koelmachines resulteert een verlaging van de condensorluchttemperatuur van 6 ° C in een verbetering van de efficiëntie van 14% en van 12-30 ° C in ongeveer 25-30%. 
 
VOORDELEN 
 • Luchttemperatuur buiten het toestel verlaagd tot 12 ° C 
 • Energieverbruik daalt maar liefst 30% 
 • Verhoog de efficiëntie van HVAC-units tot 30% ? Lange levensduur 
 • Lage opstart- en bedrijfskosten ? Snelle installatie
 • Minder zonwering nodig Airconditioningsystemen