Stofbestrijding

Applicaties voor stofonderdrukking
stofbestrijding 1stofbestrijding 2stofbestrijding 3
Onze vernevelingssystemen bieden uiterst effectieve oplossingen voor stofafscheiding in de lucht en luchtfiltratie. Mistkanonnen zijn de beste oplossing voor stofonderdrukking in grote buitenruimtes.
Stofonderdrukkingsproces
 1. In de lucht zwevende deeltjes die van nature in de omgeving voorkomen of voortkomen uit productieprocessen.
 2. Miljoenen ultradunne waterdruppels worden verneveld in de omgeving.
 3. Druppeltjes vangen stofdeeltjes op en drijven ze naar de grond.
stofbestrijding 4Hogedruk vernevelingssystemen zijn de meest geschikte oplossing voor kleine en grote ruimtes binnenshuis, om stof gegenereerd door materiaal behandeling of productie processen in het algemeen te onderdrukken.
Onze vernevelingssystemen creëren een hoge concentratie ultradunne waterdruppeltjes met een gemiddelde diameter van 10 micron (met de mogelijkheid om in sommige gevallen oppervlakte actieve stoffen toe te voegen), met de mogelijkheid PM10 en kleinere deeltjes op te vangen en te onderdrukken. Waterdruppels scheiden onmiddellijk zwevende stofdeeltjes af, vergroten hun gewicht en drijven ze naar de grond.
Vernevelingssysteem helpt bij het effectief verwijderen van 0,1-1000 micron ademende stofdeeltjes: stof geagglomereerd in dichte mist heeft weinig uitweg! Dankzij hun modulaire structuur laten onze systemen een zeer eenvoudige installatie toe, in tegenstelling tot sommige andere stofbeheersingstechnologieën waarvoor een upgrade van de productie locaties nodig is en die bijgevolg kostbaar en in het algemeen slecht flexibel zijn.
stofbestrijding 5
MODULAIR SYSTEEM
Ons vernevelingssysteem is op maat en modulair, met betrekking tot elke specifieke situatie, volgens: de configuratie van het emissiepunt, de typologie van de te behandelen machine, de hoeveelheid en de kwaliteit van het geproduceerde stof. De kleine nozzles en slangen zorgen voor een gemakkelijke montage in de buurt van machines voor de behandeling.
 
VOORDELEN
 • Gemakkelijke en snelle installaties
 • Automatisch functioneren
 • Reinigbare sproeiers
 • Minimaal onderhoud
 • Laag waterverbruik
Hoge en lage druk mistkanonnen zijn de meest geschikte oplossing voor grote buitenterreinen, om stof gegenereerd door materiaalbehandeling of productieprocessen in het algemeen te onderdrukken.
stofbestrijding 6
AFGELEID MIST
De compacte en gemakkelijk te verplaatsen stofcontrollers voldoen aan de nieuwste Europese vereisten voor bescherming tegen emissies. Onze modellen bieden een universele, krachtige en milieuvriendelijke oplossing. De gepatenteerde mondstukkop en de buitenste mondstukkenring van onze stofregelaar genereren een fijn vernevelde mist die de stofdeeltjes bindt en voorkomt dat ze zich verspreiden.
 
KRACHTIGE EMISSIEBEHEERSING
Het projectiebereik met de centrale spuitmondkop is ook veel groter in vergelijking met andere mondstukconfiguraties, dus de spuitmondkop kan ook worden gebruikt terwijl de turbine is uitgeschakeld. Het eenvoudig te gebruiken afstandsbedieningssysteem van onze stofcontroller, de hellingshoek, de programmeerbare oscillatiehoek, maken onze kanonnen flexibele en compacte stofcontrollers.
 
RUIME TOEPASSINGENBEREIK
Typische toepassingsgebieden zijn onder meer industrieën, sloop-, recyclingbedrijven, intern transport- en herlaadfaciliteiten, composteringsfaciliteiten, geuronderdrukking, stortplaatsen en houtbewerking.
stofbestrijding 7
VOORDELEN
 • lagere arbeidskosten
 • betere werkomstandigheden
 • minder slijtage aan machines en gereedschappen
 • minder plassen en druppels
 • lagere milieuvervuiling
 • effectieve stofonderdrukking op open plekken